Avatar

Trist inställning, som andas...

av Seawolf @, lördag, januari 29, 2011, 14:49 (4838 dagar sedan) @ Håkan

1982 ungefär anställde vi en duktig PLC-ingnejör från ett skånskt bolag som levererade livsmedelsfabriker.
Efter hans tillträde hos oss där hans första uppdrag var att efter några veckor var att köra igång i ett tidskritiskt projekt hos ett av kärnkraftsverken, så tiggdes han tillbaka till skånefirman "för att åka ner till kunden i saudiarabien och fixa några småsaker i programmeringen".
Väl nere förklarade saudierna honom för gisslan, snodde hans pass, och deklarerade för skånefirman att han inte skulle släppas förrän skånefirman rättat alla saker som saudierna krävde, mekanik, process, rubbet. Det dröjde 4 månader innan han släpptes. Vi fick ju visserligen betalt, men andra projekt blev lidande.
Det är den kulturella synen på juridik och enskilda individers rätt som troligen även återspeglas i den islamska terrorismens syn att det är rättvist att skada så många som möjligt som inte har lagt sig för den egna organisationen ännu.
De flesta som demonstrerar i Egypten idag är troligen inte direkt för en islamsk diktatur. Faran är i stället att det islamska brödraskapet är den enda organisation som finns som alternativ. Genom att stänga Internet försvårar regimen dessutom för ev. andra organisationer att samla sig och bli kraftfulla.
Som bekant anser jag att alla former av statlig kontroll över internet är livsfarligt för frihet och demokrati, och måste stoppas till varje pris. Det tar tid och kraft att skapa den kontrollen, och när den väl finns är den ett mot demokrati etc. ett dödligt vapen i händerna på antidemokratiska rörelser. Såna vapen skall inte finnas!

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum