I vilken riktning religionen i ....

av Tomas E @, torsdag, januari 27, 2011, 16:08 (4855 dagar sedan) @ Pinja

Visst tappar vi ekonomiskt och relativt sett, men jag ser inget embryo till något "nytt" i t.ex. Kina eller Indien. De har liksom redan haft sin chans i världhistorien. De faktorer som har gjort t.ex. Indien fattigt trots sin tidiga start och stora potential, finns kvar och verkar alltjämt.

Har inte orkat vare sig ta del av hela den här debatten eller än mindre ge mig in i den, men nu måste jag reagera. Vad menar du med "embryo till något 'nytt'"? Att det är nygammal kinesisk dominans vi ser? Eller att vi inte ser det? Eller vad? Vad är det då vi ser, om vi överhuvudtaget tittar?

Kina köper mark för livsmedelsproduktion i Afrika, amerikanska oljebolag, olje- och mineralfyndigheter lite överallt, har en jättelik inhemsk marknad som till största delen är obearbetad (d v s kan ses som en reserv att ha vid behov), vägrar utländska bolag att etablera andra bolag i Kina än joint ventures med kinesiska bolag och snor därmed det västerländska kunnandet (är t ex redan minst lika duktiga på snabbtåg som väst) - d v s det vi ska försörja oss på, enligt en del, när vi inte har råd med den produktion, som Kina klarar så mycket bättre och billigare än vi, och...

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum