Avatar

Jag är inte så säker på att...

av Håkan, Göteborg, lördag, januari 29, 2011, 12:00 (4853 dagar sedan) @ Gunnar S

Jag är säker på att det går åt fanders i stort sett i alla de länder i Nordafrika och Mellanöstern där folk nu och i den närmaste framtiden tar till protester och ger sig ut på gatorna.
Befintliga regimer kommer säkert att ändras mer eller mindre, men det som kommer i stället blir inte ett enda dugg bättre och risken att det blir sämre är stor. Sämre i form av mer religiöst inflytande på samhällena.

Man blir bara deprimerad och tycker synd om folk när man ser och hör hur de väntar sig att de nu kommer att ha "demokrati" inom en vecka eller kanske två.

Först och främst tar det generationer att bygga upp demokratier, och det viktigaste i den processen är frihet att ha vilka åsiker man vill och att debattera dem och att det skrivs om allt i en fri press.
Inget av detta finns mer än rudimentärt i den muslimska världen, och det är som sagt stor risk att de nuvarande upploppen kommer att minska dem ytterligare.

Förresten finns det ju gott om folk som inte tycker vi har demokrati ens i Sverige. Uppenbarligen för att de är missnöjda med ett eller annat i sina egna liv, eller kanske bara för att det fanns majoritet för en annan åsikt än just deras vid något tillfälle.
Sådan är demokratien, ju.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum