Avatar

Jag drabbades i dag...

av Håkan, Göteborg, tisdag, december 15, 2020, 09:39 (44 dagar sedan) @ Seawolf

Internet drivs av en enorm samling olika företag och organisationer. Detta är liksom grundstenen i hur Internet är uppbyggt, just för att inte ha någon eller några punkter vars stoppande påverkar helhetsfunktionen. Sen finns det företag som driver applikationer via internet varav Google, Microsoft osv. är flitigt använda av folk och andra företag. Lägg till det att vissa stater (fler än folk tror) ser till att bevaka info-strömmarna och genom att ha tagit kontroll över de vägar som flödena kommer in och ut ur landet på, kunnat blockera oönskade företeelser eller information.

MAO, om Google, Microsoft och alla liknande lägger vitbuken i vädret så kommer fortfarande min epost att funka till andra som gjort som jag, och jag kan fortfarande komma åt och använda alla filer jag har sparat. De Websidor som ligger hos de många andra webservrar som hyr ut platser är fortfarande åtkomliga.

Tack för intressanta synpunkter på hur man kan undvika att drabbas, Seawolf, och mitt intryck är att du försöker skapa en digital överlevnadsbunker.

Förhoppningen är då att de parallella systemen verkligen är oberoende av de stora drakarna - och av otrevliga regimer - och man kan hoppas.

Det jag började fundera över (inte för första gången) och som fick mig att skriva är hur farligt det är med monopol vare sig de är statliga eller privata.

Just nu är jag i ett sådant i min bransch, efter att världens största företag nyss köpt världens näst största företag (där jag haft uppdrag sen början av tjugohundratalet och nu fortsätter det i det nya) och det ännu inte växt fram någon konkurrent i tillräcklig storlek att agera globalt.
Men det kommer, och då blir det än en gång omvälvningar och tandagnisslan...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum