Avatar

Jag drabbades i dag...

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 16, 2020, 09:25 (43 dagar sedan) @ Seawolf

Som tidigare nämnts så är inte kvantdatorer så långt borta nu, och med dem kan man knäcka dagens "omöjliga" krypteringar. Så efter en tid när kvantdatorer finns över disk, så kommer döljarna att hitta på så djävulska krypteringar att de själva måste ha kvantdatorer för att hantera dem. Den eviga digitala kapprustningen.
Normalt har jag svårt att tro att någon ägnar mig och mina förehavanden på nätet något särskilt intresse. Men skulle de göra det så lär de i vart fall inte direkt se mina hemlagrade data, bara sånt jag skrivit på nätet.
Jag anar numera att det är Kina som kommer att tillhandahålla motsvarigheter till FB och YT m.fl. inom något decennium, TikTok är bara början, och barn och unga brukar med nära 100% säkerhet INTE vilja använda sånt som deras föräldrar eller mellangenerationen kör med. SKiftena brukar ske med omkring 10 års intervall.

Jag har svårt att se hur varken Sveriges eller USA:s regering kan hota Kinas applikatörer att öppna bakdörrarna och/eller censurera svensk samhällskritik mm.

Det scenario du beskriver och som jag också ser som möjligt, Seawolf, är raka motsatsen till ett diversifierat utbud av tjänster där varje användare alltid kan välja vilken tjänst de för stunden vill använda sig av.

I andra sammanhang, var man ska köpa mat och vad för slags mat, kläder och vad för slags kläder, bil och vad för slags bil, cykel osv, semesterresor osv osv finns det ett stort utbud med mängder av alternativ där man var stund kan välja.

Jag har svårt att se något motsvarande i min dator, dvs att jag kan använda X för att skriva på upa och strax därefter Y för att läsa på ett annat ställe, och därefter Z för att kolla på lite musik.

Eller, är det jag som inte hänger med och finns det mängder av sådana alternativ redan nu, utan abonnemang och kostnad osv?

Alltid villig att lära mer.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum