Avatar

Jag drabbades i dag...

av Seawolf @, onsdag, december 16, 2020, 16:24 (32 dagar sedan) @ Håkan

Förklara mer om vad du egentligen menar med XYZ osv?


Som min avslutande mening antydde, Seawolf, så har jag lite svårt att bli specifik.

Det jag försöker få fram är mitt intryck att internet numera domineras av ett fåtal företag för de områden snudd på alla människor använder, och utöver detta det inte finns mycket.

Linux till exempel, är inget som jag plötsligt får lust att använda för mitt nästa inlägg på upa, på liknande sätt som jag kan få för mig att inte åka till ICA utan till Lidl en dag.

Jag har en PC dator och har alltså Bill Gates och Microsoft (på göteborgska Pyttemjuk) på min ena axel. I stället skulle gärna The Ghost of Steve Jobs sitta där, men jag kan inte ha dem på var sin axel och växla mellan dem.

Köra Windows i en Mac

Windowsprogram i Linux

Jag kanske kan ha flera olika mailprogram i min dator, jag vet inte för det har aldrig varit intressant för mig att prova.

Min uppdragsgivare hade Outlook i alla år, tills vår nuvarande ägare tog över med sitt Gmail.
Jag kan nu inte ha Outlook och använda det i min jobbdator.

Vet inte varför du inte kan det. Jag har både Outlook i PC:n och kan gå till Gmail via browsern.

Finns det andra upare som kan förtydliga det jag försöker sätta ord på, eller är det jag som inte har upptäckt de möjligheter som finns till eget oberoende av de stora jättarna inom IT och internet?

Håkan

Men allmänt sett, vilket operativsystem man kör är 1) en sak, och 2) vilka program man sen kör där är en annan, se ovan. Slutligen, 3) den information man hanterar och förvarar nånstans är den tredje delen.

1) är vilken bil man kör
2) är vilka vägar man kör på
3) är vad man transporterar med bilen.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum