Avatar

Jag drabbades i dag...

av Håkan, Göteborg, onsdag, januari 13, 2021, 14:50 (15 dagar sedan) @ Håkan

Vore kul om andra med synpunkter skrev något också.

Håkan

Utan några ironiska avsikter mot andra länkar jag till en artikel i dagens Bulletin.nu där en del av det Seawolf och jag utbytte tankar om finns med.

https://bulletin.nu/kronikorer/all/natjattarnas-censur-ar-ett-hot-mot-demokratin

Till exempel att de som använder en plattform för att kommunicera med andra måste kunna byta till en annan plattform närhelst de så vill. Detta utan att bli av med sin identitet eller adressbok osv.

Också att det som började som privata företag nu har rollen som globala infrastrukturer utan alternativa sådana att byta till.

Och det kanske viktigaste i artikeln är att statlig inblandning i detta, genom att göra de privata aktörerna straffrättsligt ansvariga för att sortera bort allt som är misshagligt även om det inte är olagligt, är en väg som till helvetet bär.

Jag har ju undrat över tankarna och förväntningarna hos dem som startat denna ny nättidning, och jag nämnde nyss i annan tråd att en artikel var hämtad rakt av från ordinarie nyhetssida.
Den artikel jag länkar till nu bär tydliga spår av att författaren läst en artikel på en annan nätpublikation med namn quillette.com.

https://quillette.com/2021/01/11/social-media-oligopolists-are-the-new-railroad-barons-...

Inte märkligt då chefredaktören för Bulletin är Paulina Neuding som tills nyligen var Europaredaktör för Quillette, och det tillsammans med flera andra kända namn hos Bulletin tyder på någon slags kraftsamling i den alternativa opnionsbildningen.

Lite konspirationstänk där faktiskt men de ständiga försöken från statsmakter att kontrollera det fria ordet är inte på skoj eller fake news, läs och fundera - och när jag ändå är igång handlar dagens artikel på ledarsidorna.se också om nödvändigheten att hålla statens fingrar borta från media.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum