Avatar

I all korthet Håkan, nu...

av Håkan, Göteborg, torsdag, december 03, 2009, 17:42 (5258 dagar sedan) @ Gunnar S

Tandläkarberättelsen visar brister i myndighetsutövningen och behovet av enklare byråkrati, Gunnar S, men säger inget om arbetsmarknaden i sig.
Tänkvärt är att denna myndighetsutövning har generationer av socialdemokratisk förmyndarmentalitet bakom sig.

Det största problemet vi har är arbetslöshet, och jag hoppas det du och Seawolf skriver om kan lösas på sikt.
Tyvärr är jag väldigt pessimistisk om möjligheterna till att någon vill betala för okvalificerat arbete i så stor utsträckning att det märks i statistiken och i inlemmandet av förorterna i gemenskapen.
Tyvärr är det nog lite av detta vi redan ser i form av överkvalificerade taxiförare.

I övrigt hoppas jag vi är på samma sida i att alla människor har lika människovärde, har samma rätt att söka sin lycka, och att ingen har rätt att förtrycka eller diskriminera någon.

Rasist, nej Segelbo. Tvärtom har jag många gånger skrivit om hur värdefullt det är för Sverige med mångfald, och jag uppfostrar mina barn att glädjas över sitt blandade blod.
Jag har också den bestämda åsikten att Sverige på sikt behöver flerdubbla sin befolkning om vi skall ha en chans att upprätthålla en fungerande infrastruktur här uppe i grannskapet av arktis.
Nyckelordet är "På sikt", och innan man har lyckats få en fungerande tillvaro för de som är här kan det bara bli värre om vi alltför snabbt blir fler utan att först ha fått sådant som byråkratin runt tandläkare att fungera, som exempel. Och att effektivt hålla Sverige rent från alla former av hederskultur, som ett annat exempel.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum