Avatar

Kan vara värt att läsa

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, februari 14, 2020, 20:57 (1533 dagar sedan) @ Håkan


"Socialdemokraterna hade under slutet av 1940-talet byggt upp en egen underrättelsetjänst med hjälp av sina arbetsplatsombud, som i kampen mot Sveriges kommunistiska parti (SKP) om makten över fackföreningsrörelsen rapporterade vilka fackföreningsmedlemmar som antogs vara kommunister. Samtidigt började försvaret av i huvudsak två skäl känna ett starkt behov av att kunna identifiera personer i landet som kunde vara säkerhetsrisker. Det ena skälet var att det från USA fanns ett krav om att amerikansk vapenteknik som exporterades till Sverige inte fick komma i händerna på personer som kunde tänkas föra teknologin vidare till Sovjetunionen, och det andra skälet var ett antagande om att tidig information om ökad verksamhet bland vänsterinriktade grupper i Sverige skulle kunna ge en förvarning om ett sovjetiskt anfall mot Sverige.

I början av 1950-talet slöts därför en överenskommelse mellan Försvarsstaben och representanter för socialdemokraterna, dåvarande försvarsministern Torsten Nilsson och den tidigare partisekreteraren Sven Andersson, om att försvarsstaben skulle få använda sig av den socialdemokratiska arbetsplatsorganisation som partiet hade byggt upp."

Mvh Sven-Barry

För att inte mitt inlägg ska ta så stor plats låter jag bli att infoga citat av allt föregående, Sven-Barry, men det enda du har i ditt inlägg är det ovanstående, utan en egen kommentar - lite á la ole...

Vad är det ett citat från, och vad har det med mina kommentarer att göra, förutom det jag kan ana om det där om S och LO som du tagit upp tidigare.

Och vart tog SD och dina påstådda kopplingar till s-sanning.com vägen?
Blev det för obekvämt?

Håkan

Du väljer själv att tro eller inte tro på mitt citat. Eftersom din felaktiga bild av vilket förhållande S och V står till varandra väljer du ju naturligtvis att avfärda citatet.

Vilken politisk rörelse tror du tjänar på att sprida rena lögner och vridna halvsanningar om S?

Vem är Blenda W Thor tror du?

Mvh Sven-Barry som gläder mig åt din starka tro.

PS. Har du någonsin ändrat ståndpunkt efter en debatt på upa och om du har det vill jag ha källhänvisning?! DS

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum