Avatar

Farron Balanced

av Håkan, Göteborg, fredag, december 25, 2020, 17:09 (24 dagar sedan) @ Seawolf

Och du förmår inte se sambandet mellan att Frankrike har personval i enmans valkretsar och att de tar tag i islamisternas inflytande?


Nej, Seawolf, det var en ny vinkling av det hela - utveckla!

Håkan


Borde inte behövas med tanke på tidigare försök att förmedla denna orsaks-verkanmekanism.....

"För att på allvar åtgärda de saker i samhället som orsakar Wilks, Westerholms, och många flera att förgäves predikar om och som troligen en massiv andel av väljarkåren håller med om, så krävs riksdagbeslut och t.o.m. Grundlagsändringar.

Sådana beslut kommer ALDRIG att genomföras av de svenska partierna som ängsligt sneglar på varenda litet särintresse och som agerar taktiskt kappvändande i alla frågor, samt avskedar alla sina politiker om de inte lyder husse med kadaverdiciplin.

Först när enskilda politiker måste begrunda vad väljaråsikterna i olika frågor är och endast trycka på de knappar de uppfattar motsvara folkopinionen, kommer nödvändiga systemförändringar i Sverige att kunna äga rum."

Jag var tydligen inte nog tydlig då , så jag är det väl inte nu heller.....

Jodå, Seawolf, men att det franska valsystemet i sig enligt dig möjliggör kraftfullare åtgärder mot islamistisk extremism än vad andra valsystem gör var lite oväntat - därför min kommentar.

Din beskrivning av de letargiskas förbund, också känd som den svenska riksdagen, håller jag med om. Att president Macron har kraft i deras konstitution att agera självständigare än Löfven i vår vet vi också, för att inte tala om de personliga förutsättningarna dessutom.

För att fortsätta dialogen, UK har personval i enmans valkretsar och ett minst sagt lättretat underhus, men jag har ändå svårt att se Boris Johnson agera lika kraftfullt som Macron.

En orsak är att antalet människor med bakgrund i muslimskt styrda länder är betydligt mindre i UK.
Och att Turkiets islamistiske diktator Erdogan inte har fokuserat lika mycket på UK i att få människor med rötter i Turkiet att se sig som turkar som i Tyskland och i Frankrike, och i viss mån också i Sverige genom bland andra MP.

Intressanta funderingar eller hur?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum