Avatar

Adam Cwejman sätter bättre ord än jag kunde...

av Håkan, Göteborg, onsdag, januari 06, 2021, 19:00 (12 dagar sedan) @ Seawolf

Artikeln menar att man inte kan fly från Twitter, Youtube och Facebook, vilket man kan göra från totalitära diktaturer (ifall de inte är 100% totalitära som Nordkorea).

Men det är inte riktigt så. Det finns andra siter som härbärgerar videoinslag, och bl.a. Swebbtv startar en egen. Det ryktas frånm t.ex. Jordan Petersen att han vill med andra "starta eget" de med.

Men, invänder någon. Hur skall man hitta dessa nya siter?

Svaret är att sluta söka saker på Google och Youtube.
Använd t.ex. "Microsoft Edge" som browser, och låt "Bing" eller "DuckDuckGo" eller "Yahoo Search" söka vad ni vill finna i stället. Om inte annat så kommer ni att upptäcka att era tidigare sökningar INTE resulterar i en flod av reklam för liknande och /eller produkter åt det hållet.

Sen kommer era ändrade vanor även att minska Googles och Youtubes intäkter. Men det är ju ingen nackdel för dig.

Den process som måste inledas för ett skifte enligt vad du Seawolf beskriver handlar om det gamla vanliga som illustreras bra av faxens historia.
(De som är för unga att veta vad en fax var får googla, pun intended...)

De första företagen som skaffade fax hade först ingen av intresse för dem att faxa till och endast långsamt blev de fler, allteftersom allt fler av alla sorters företag skaffade fax.
Och plötsligt, verkligen plötsligt, insåg alla att de måste ha en fax och detta tog några få år. I dag använder ingen fax längre men det är en annan historia.

På samma sätt är det med de alternativa siter och sökmotorer som finns, och speciellt när det handlar om var man finner något intressant att läsa eller titta på eller lyssna på.
Till en början finns det så lite och är så marigt att hitta så få ids hålla på med det - tills det hela når en tipping point och snabbt mängder av människor börjar ladda upp och ladda ner och logga in osv.

(Jag har lagt in Swebbtv och deras nya site i min lista och de försöker hålla igång där.)

Men detta med att siter och programideér kommer och går är vad som redan skett i många branscher och med internetföretag, få se när Facebook och Google blir historia, och få se om vi gillar de kommande bättre.

Jag är skeptisk till att vi kommer att gilla framtiden tyvärr.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum