min a retfråga

av Tomas E @, onsdag, december 02, 2009, 15:23 (5267 dagar sedan) @ Håkan

I länder med islam som den dominerande religionen är denna religion utan undantag en del av statsapparaten, om än i olika grad av styrka, och de godkänner ingen annan religion. Försök till exempel att bygga en kyrka (med eller utan torn) i Saudiarabien som utbyte mot den med saudipengar påbörjade moskén i Göteborg.

Mitt intryck är att det är väldigt vanligt att saudipengar står för finansieringen av moskébyggen i Sverige. Någonstans - kommer inte ihåg var - läste jag att saudierna ställer som villkor för finansieringen att moskén ska utöva den saudiska versionen av islam (kommer inte ihåg namnet, börjar med "wa..."?), som är den mest fundamentalistiska varianten som finns. I samma text stod att moderata svenska muslimer är förtvivlade över detta. Nalin Pekgul (S), själv muslim, bekämpar radikal islam och hävdar att islam i Sverige successivt radikaliseras.

Vill vi ha det så här?

P.S.
Jag noterar att en person här på planket inte kan diskutera invandringspolitik utan att hemfalla åt den sortens personliga invektiv som brukar karakterisera såväl extremvänstern som extremhögern. Det tycker jag är både trist och anmärkningsvärt. Det är inte bara trist på ett rent personligt plan, utan omöjliggör varje försök till diskussion av invandringspolitiken.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum