Moderata muslimer, finns de?

av Tomas E @, onsdag, december 02, 2009, 18:49 (5267 dagar sedan) @ Gunnar S

Åjo Tomas. Nog förs en hel del debatter bland muslimer om det (o-) lämpliga i att Saudiarabien sponsar moskébyggen. Och i Hjulsta känner jag ett synnerligen konkret exempel på hur en lokal förening valde bort ett frestande stort penningbidrag och fortsatte att nyttja den enkla, trista och fuktiga lokalen typ cykelgarage med mattor på golvet de redan hade för sina möten.

Men det är knappast i våra vanliga debattmedier som DN och Newsmill den debatten förs, även om Nalin Pekgul faktiskt berört frågan några gånger i DN. Jag tror att våra vanliga medier knappast kallar detta för allmänintressant. Tyvärr. Och skrivs det något blir saken knappast uppmärksammad.

Det pågår en allt större (men tyvärr sent påkommen) och starkare rörelse bland muslimer som vänder sig mot fundamentalisering och extremism. Nalin Pekgul är nog det enda någotsånär kända ansiktet utåt i denna o-organiserade rörelse som våra vanliga media tar den minsta notis om. Och eftersom hon är partipolitikst aktiv blir hon tyvärr per automatik avfärdad av 2/3 av politikerkåren.

Om du har rätt: varför berättar du inte för dina muslimska vänner hur man skapar ett konto på Newsmill (avsiktlig ironi)? Om de behöver hjälp med svenskan (ingen ironi avsedd, är kanske bäst att påpeka innan invektiven börjar hagla igen) kan du väl redigera?

Vad grundar du uttalandet "en allt större (men tyvärr sent påkommen) och starkare rörelse bland muslimer som vänder sig mot fundamentalisering och extremism" på? Att Pekgul både syns och hörs och antagligen därmed utsätter sig för livsfara i vår fina demokrati (det var både avsiktlig ironi och en realistisk bedömning) är en sak, men sen då? Bygger du din bild av "en allt större och starkare rörelse" på ett enstaka uteblivet moskébygge i Hjulsta?

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum