Avatar

min a retfråga

av Seawolf @, onsdag, december 02, 2009, 15:56 (5267 dagar sedan) @ Staffan

Vem bestämmer vad som stör andra. Kan du definiera störa, käre Seawolf.
Du har ju en klar upfattning om vad andra människor ska ha för tolerans
när det gäller störning. Är religion störande eller är det bara decibel du är ute efter? Om det är decibel kan du väl vara snäll att ange om gränsen för störning går vid 70, 80 eller 90 decibel. Övergår gränsen 90 decibel så kan man nog driva ärendet till miljödomstolen och i bästa fall och med lite tur få sin bostad ljudisolerad.

Vem behöver godkänna en religion??!!! Nu skrämmer du mig och mina tankar går åt ett mycket skrämmande håll.

Staffan

Ifall man drar någon annan inför domstol för att han stört, så kommer domstolen med sina nämndemän att bedöma om störning kunde anses ha förelegat. Det handlar antagligen då om decibel, karaktär på ljudet, tid på dygnet, huruvida störningen är upprepad eller enstaka och omgivningsljudens styrka. Nämndens utlåtande kommer troligen att baseras på vad de tror att normala personer utan fobier borde tåla.

Lagen talar om fri religionsutövning, och det finns en handfull etablerade religioner. Men jag skulle inte tro att man kan skriva ned ett regelverk för en ny religion med ett antal uppseendeväckande offentliga ritualer i och sen hävda att man har rätt att utföra detta för att man har definierat en ny religion.
Med andra ord så är frågan högst relevant: Vem godkänner en ny religion?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum