min a retfråga

av Tomas E @, onsdag, december 02, 2009, 19:08 (5267 dagar sedan) @ Tomas E

SR ger tills vidare möjlighet att rösta Rätt/Fel på frågan "Är det rätt eller fel att folkomrösta om minareter?":

http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=2151

Eftersom 93% av de röstande i nuläget har röstat på alternativet "Rätt", d v s de har röstat fel, kan man förmoda att såväl möjligheten att rösta som utfallet snart kommer att tas bort.

Ledarskribenten på SvD citerade i går ett långt stycke ur en ännu längre artikel skriven av en svenska som konverterat till islam:

Ett citat ur det långa citatet:

"För drygt fem år sedan började jag ifrågasätta min tro på Gud. Det var en smärtsam, men nödvändig process. En drivande faktor i denna process har varit mina erfarenheter av islamiskt kvinnoförtryck. Som muslim hävdade jag att det inte var islam det var fel på, utan muslimerna i enlighet med resonemanget ovan. Efter min "avislamisering" har jag insett att det förhåller sig precis tvärtom: det är inte muslimerna det är fel på, det är islam. Jag menar att många troende muslimer blir låsta av islam till vissa åsikter och praktiker. "

Hur vill vi att Sverige ska se ut? Är allt lika bra?

Jag missade att nämna ledarskribenten vid namn och länka till hans blogginlägg (091130):

http://gudmundson.blogspot.com/

Vad som är sant och inte sant i debatten om islam som religion verkar vara rätt omöjligt att ta reda på. Var kan man hitta något som man kan förmoda är objektivt och samtidigt insiktsfullt?

Det vore kul att träffa en (moderat) muslim och snacka lite. Nån som vågar förmedla en kontakt? (Har sent kommit på att våra grannar knappast är muslimer, eftersom kvinnan bär ett gammaltestamentligt förnamn. Det tror jag inte ens en moderat muslim skulle göra.)

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum