Tomas E. Du är förvånansvärt känslig och tunnhudad...

av Gunnar S ⌂, torsdag, december 03, 2009, 01:17 (5267 dagar sedan) @ Tomas E

...i det när du klagar över att jag 'öser invektiv' över dig.
Vilka invektiv?
Att jag inte delar dina åsikter och tycker att många av dem hör hemma i en annan tidsålder?
Att jag ifrågasätter dina kunskaper om hur livet i förorten ter sig där du sitter i innerstaden?
Att jag påstår att dina åsikter tycks höra hemma bland dem som röstar på SD?
Att mycket av det du säger klingar som från vissa brunskjortade grupper.
Är det fel påståenden? Stämmer inte ovanstående?

Eller vilka andra invektiv är det jag öst över dig? Uppfriska då mitt minne, tack.

Du anser jag blir 'okontrollerat förbannad' när våra åsikter inte stämmer. Förbannad ja, för jag tycker att dina åsikter är högst klandervärda och inte värdiga en intelligent och tänkande människa. De är oempatiska och visar på ett förakt för vissa människor. Dessutom är de vaga och osakliga.

Och föraktfull blir du också när du mitt i den diskussion påstår dig omhulda plötsligt tar dig rätten att skrika om nazister och diskriminering - för att sedan påstå jag borde insett att det hela är en s.k. 'skämt-provokation'
Skulle jag skratta eller bli 'okontrollerat förbannad' då Tomas? Berätta, jag förstår inte koden.
Du är faktiskt bitvis en synnerligen arrogant människa Tomas E.

Och nu har jag antagligen 'öst invektiv' igen och förstört dina tappra insatser för att föra en intressant diskussion. Livet är hårt!

Och nej, jag är inte ett dugg intresserad av att samarbeta med dig med vare sig språkbehandling eller på något annat vis. Jag anser att sådana som du skall motarbetas. Och jag tror inte heller att din s.k. utmaning var särskilt allvarligt menad. Du kjan säkert leva med din besvikelse, eller hur?

Så frågan är nu Tomas, skall vi återgå till ursprungsfrågan och diskussionen eller fortsätta leka arroganta invektivkastare som utbyter subtila skämt-provokationer?

Jag tycker det är rätt intressant och symptomatiskt att flera gånger i våra diskussioner talar du om 'invandringsproblemen' medan jag talar om 'integrationsproblemen'. Och diskussionen pågår som om det vore samma sak.
Menar du Tomas, att det är invandringen som är problemet och stoppas bara den så är våra invandrarbekymmer lösta? Är det inte så att just integrationen, som vi kapitalt misslyckats med, är själva problemet?

Jag beskrev nyss min bakgrund i tråden nedan som handlade om ditt bidrag till söndagens DN. Och idag, en generation senare, kan man ju lugnt påstå att jag och min familj är rätt välintegrerade. Jag har ju t.o.m anklagats för att alltid vara politiskt korrekt - det måste väl vara det ytterta tecknet på en perfekt integration? Kvar är endast en viss faiblesse för surkål. Allvarligt?

Nå, vad var bäst sett ur ett rent blågult perspektiv, att ta hand om mina föräldrar när de kom hit, ge de möjligheten att skaffa sig ett nytt liv här? Eller kasta tillbaks dem i havet?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum