Moderata muslimer, finns de?

av Tomas E @, onsdag, december 02, 2009, 19:39 (5267 dagar sedan) @ Gunnar S

Jaha, nu var det slut på argumenten ett slag? Dags att ifrågasätta!

Gunnar S:

Jag ställer en fråga och du känner dig ifrågasatt? Hur ska man kunna debattera med den inställningen? Du och jag har så gott som diametralt motsatta åsikter i fråga om invandringspolitiken. För egen del innebär det inte att jag har upphört att söka ny information, även sådan information som motsäger mina preliminära åsikter. När jag ställde den (de?) frågor som du referar till i citatet ovan var det därför att du (äntligen) höll en normalt sansad ton och bidrog med information som var ny för mig - och därmed intressant. Självfallet måste det finnas sansade muslimer och eftersom jag saknar såna bland mina bekanta är jag intresserad av den bild du förmedlar, men även vad du bygger den på. (Alla Sveriges 400-500? muslimer kan inte gärna gå i terroristträning i Rinkeby för att skickas till Somalia, lika väl som alla de som i opinionsundersökningarna säger sig stödja Sverigedemokraterna inte gärna kan vara nazister.)

Jag undrar däremot om du söker information, som motsäger de ställningstaganden du redan har gjort, eller åtminstone är öppen för sådan? Jag undrar också om du inte ser några som helst nackdelar med eller negativa konsekvenser av den nuvarande invandringspolitiken?

Och jag är fortfarande förvånad över de invektiv du öst över mig. Jag respekterar dina åsikter trots att jag sällan håller med dig (i den här frågan). Jag är intresserad av både dina åsikter och dina argument. Du verkar bara bli okontrollerat förbannad varje gång någon (jag) ger uttryck för åsikter som inte överensstämmer med dina.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum