Avatar

Knivar

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 16, 2010, 18:54 (5185 dagar sedan) @ morpheus

Sitter med min dotter i kväll som i går kväll, denna fjortonåhalvåring slukar just nu olika engelskspråkiga pockets som är flera centimeter tjocka och handlar om vampyrer, tydligen det som en massa tjejer nu är tokiga i.
Drufsen är med sin tjej som vanligt, några dagar var de båda här hos mig och jag skall förr eller senare slå henne i Fia Med Knuff.

I går kväll satt jag och dottern i åtskilliga timmar helt tysta tillsammans och läste ut varsin bok till efter midnatt, i mitt fall den senaste Terry Pratchett som pocket, med titeln "Nation". En riktigt bra och välskriven och nytändnade bok vilket gjorde mig lättad eftersom hans förra kändes som ett misslyckande i samma stil som vi nyss avhandlat i annan tråd om le Carré och några andra.

Man skall alltså aldrig ge upp.
Vilket jag tänker på i kväll med det som hänt i barnens mammas hemmiljö och skola, Länsmansgården i Göteborg. Jag vet ännu inte allt om hur nära inpå just mina barn detta kommer att krypa men en del är redan för nära.

Jag känner mig nostalgisk och förbannad i kväll och Youtubade lite och råkade komma på denna gamla sak som jag insåg ändå handlar lika mycket om det som nu händer men med ett generationsskifte.

http://www.youtube.com/watch?v=Ajtf79W8QBg&NR=1

Då var det mest gubbar som blivit utanför och satt på parkbänken och somnade.
Nu är det ungdomar som bär kniv.
Vad hände däremellan?

Håkan
fanken


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum