Avatar

Personval i valdistrikt

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 16, 2010, 22:45 (5184 dagar sedan) @ Seawolf

För några dagar sedan deltog jag i ett desperat sammankallat föräldramöte på den skola mina två små barn går i, deras huvudlärare som är från ett land långt från Sverige hade fått nog av all skit som sprider sig i skola och samhälle.

Av hela årsgrupp 9 på skolan, så som jag uppfattade det, uteblev bara två elever och deras föräldrar, och alla vi som var där, elever såväl som föräldrar, var helt eniga om att det behövs mer av starkt ledarskap från skola och samhälle och att inga av de närvarande hade något som helst tålamod med de som stör. Både elever och föräldrar alltså.

Så vilka har tålamod? Vilka politiker eller rektorer eller föräldrar vill fortsätta att se vad som händer utan att fatta några nya beslut?

Min dotter börjar i en ny skola efter februarilovet. Jag kan bara hoppas att denna skola har starkare ledning än den förra. Tills vidare tror jag på detta efter de kontakter jag haft.
Min son blir kvar i den skola han gått i och som han trivts väldigt bra i i tvåochetthalvtår, han bedömer att ett flytt nu några få månader innan slutbetyget till gymnasievalet är för mycket av en risk.

På torsdag kommer jag och min före detta svåger att besöka en pub där en del musik och sång kommer att framföras, bland annat av en av de lärare som mina barn och alla deras kompisar har älskat under tidigare år, han blev avstängd från skolan i höstas genom lagstiftning om förstinsistut och alltsåntdär.
Ser fram emot lite pubsnack.

Håkan
förälder


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum