Avatar

Personval i valdistrikt

av Seawolf @, onsdag, februari 17, 2010, 22:39 (5183 dagar sedan) @ Walter Mitty

Personlighet och pondus är ytterst subjektiva egenskaper som varken låter sig >testas / kontrolleras systematiskt (utan att göra det, hur skulle vi få ett >vettigt urval?) eller som är stabila över tiden. Skulle man kasta ut de lärare >vars personlighet förändrats, kanske pga av väl mycket kontakt med störiga?

I princip, Ja. Inom alla andra yrken är det så att den som oavsett skäl inte längre kan göra jobbet får se sig om efter något annat som passar, eventuellt via omskolning.

En Gympalärare som gått genom gymnasiet och kommit in på gympalärarutbildning har oftast tillräckligt god teorikunskap för att lära ut grundskolematte, förutsatt att hon/han har pondus mm. nog att få ner eleverna i bänkarna och känna sig motiverade att öppna sinnena för matte eller en massa liknande. TV-serien 9a visar vägen....

En person som har god och välrenommerad erfarenhet av att bedriva utbildning men som saknar att ha genomgått den lärarutbildning som den insnöade lärarkåren betraktar som Den Enda Sanna Vägen till yrkets utövande är alltid obehörig. Detta hindrar sådana personer att ägna sig åt detta kall, för tillsvidareanställd blir han inte. Många av de "obehöriga" lärare som hankar sig fram i skolan tillhör inte denna kategori, utan kör på i brist på annat, trots den osäkehet det innebär att inte kunna få en tillsvidareanställning.


Vad gäller friskoleeländet instämmer jag fullständigt - de är rena pesthärdarna för spridande av allehanda -ismer, partsintressen och extremism. All utbildning skall vara styrd till att ge en minsta gemensamma socialkulturella nämnare som leder till frihet, jämlikhet och broderskap.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum