Avatar

Personval i valdistrikt

av Seawolf @, tisdag, februari 16, 2010, 20:16 (5184 dagar sedan) @ Håkan

....till skillnad från dagens "Politiker UPA"
Så att varenda väljare vet vem de har röstat på, och kan ställa denne till ansvar vid nästa val om inte de rätta frågornaa prioriteras i handling. Vilket alltså medför att alla omröstningar som politiker deltar i skall registreras och finnas tillgängliga för all framtid på bl.a. Internet.
Då försvinner vågmästarpartierna upp i blå rök och stabilare regeringar osv uppstår mellan valen.

Skolpliktens förbannelse är att de elever som helst inte vill gå i skolan och som behöver mera uppmärksamhet inte får detta utan blandas med de som vill ha det lungt och ordnat.
Ett system där man har minst två olika skolor på varje uppsamlingsområde varav den ena har strikta uppföranderegler som eleverna kan acceptera om de vill och glest med lärare.
Och en skola som har rikligt med lärare och som punktmarkerar och hjälper de oroliga eleverna maximalt.
Betyg och studieresultat skall inte ha med detta att göra, bara uppträdandet.... och varje år får eleverna själva ta ställning till om de vill byta skola och följa de regler som finns dit de söker.
Ett sånt system fungerar bättre och rättvisare än forna tiders "hjälpklasser" där det var skolpersonalen som pekade ut vem som skulle dit, och där studieförmåga var en viktig del, och där eleven själv inte hade något val.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum