Avatar

Svårt att hålla tyst nu

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., torsdag, februari 18, 2010, 00:32 (5184 dagar sedan) @ Walter Mitty

Men efter att först ha gått rätt många år i skolan själv och därefter följt tre egna barn med fullständigt ändlösa mängder med möten med lärare, studierektorer, rektorer och andra föräldrar så blir man helt mörkrädd.

Jag kan hålla med om att gedigen kunskap är till stor hjälp, men jag menar att när det gäller förmågan att t ex hålla ordning på en högstadieklass så att det blir lugn och meningsfull studiero så kan en garvad högstadieklass avgöra om man framför sig har en lärare eller en LÄRARE på högst 20 sekunder, de behöver bara komma innanför dörren så vet alla det och INGET kan hjälpa upp det.

En lärare som saknar den nödvändiga kroppspråkspondusen som talar om för eleverna att "Jag Är Er Lärare och nu ska vi jobba hårt tillsammans" kan nog inte särdeles enkelt hitta den, åtminstone har jag aldrig någonsin sett exempel på det.

Däremot så har jag varit med om att formidabla lärarnaturbegåvningar fått lämna en klass till förmån för en formellt kompetent lärare som bara åstadkommit en total katastrof.

Det måste var enormt mycket bättre och bespara mycket elände med ett inträdesprov som sållar bort omöjliga lärarämnen innan de utbildas.

Och omöjliga läkarämnen. I Finland baseras intagningen till Läkarutbildningen tydligen bara till hälften på betyg och resten på inträdesprov, där man bl a utsätter läkarämnena för trötthet och stress.

Och polisämnen...

Fast nu har vi kommit från ämnet. Men det är en helt sjävklart accepterad metod att sålla fram t ex skådespelare, musiker eller dansare, so why not?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum