http://www.kipp.org/

av hans, måndag, februari 22, 2010, 13:39 (5178 dagar sedan) @ Walter Mitty

"Men jag är bestämd på att gå tillbaka till en korvstoppningsskola är enbart dumt, och inte i takt med tiden. Likaså att skrika "diciplin" som fanjukare är helt meningslöst.
I denna tråd har jag skrivit att lärande skall vara lustfyllt, och kan gärna tillägga: inspirerande, nyfiket, kul, ... Genom att intressera fås eleverna engagerade. För det krävs engagerade lärare osv.
För detta krävs kraftiga förändringar! Kunniga och kompetenta lärare, istället för obehöriga (hur ända in @@@ kan man hävda att det är bra med obehöriga? Bättre än behöriga?"

Jag håller med dig i det mesta du säger ovan, men vem har sagt att obehöriga lärare är bättre än behöriga? Jag har inte sagt något om detta alls. Men jag är övertygad om att det finns många obehöriga lärare som är bättre än vissa med behörighet. För att uppnå det som både du och jag vill typ lekfullhet, lust osv, måste det vara ett mått av "disciplin" för alla andra i klassen. Så är det nog också i de flesta klassrummen, men det är inte det vi diskutera utan problemklasserna som det finns alldeles för många av. Vilken arbetsledare/lärare ute i samhället skulle acceptera en arbetsmiljö där medarbetarna/eleverna inte tar av sig ytterkläderna, fiser, rapar, ringer i mobiltelefonen, hotar lärare med stryk eller kallar henne för fitta eller hora, eller uppträder allmänt störande. Hur skall dessa elever klarar sig ute i samhället om vi inte lär dem ett korrekt uppförande. Gör vi dem en tjänst? Eller de andra eleverna i stökiga klasser som vill lära sig något? Då kanske det behövs en "fanjunkare" eller utökade sanktionsmöjligheter för lärare och skolledare. Eller skall vi flumma vidare med dessa klasser och låtsas om att de inte finns.

Du säger att dina uttalanden om skolan bygger på att du då och då besöker skolan där dina barn finns. Detta tycker låter som ett tunt underlag. Det är inte så att du är politiker som måste försvara vad du ställt dig bakom? Eller du är lärare som vill motivera dina previlegium med endast kort katedertid varje vecka och rätt till att disponera övrig tid ganska fritt? Eller du kanske verkar i något fackförbund i inom skolvärlden? För att vi skall få en bra debatt bör du klargöra varifrån ditt tyckande kommer av. Det räcker inte bara att besöka sina barns skola då och då för då begränsar du dina erfarenheter till en viss skola och under en kort tidsperiod. Det är för lite.Jag har berättat om det underlag jag har.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum